Tags

Iedere politicoloog weet/hoort te weten, dat binnen het extreemrechtse segment van de politiek het onderscheid bestaat tussen enerzijds fascisme en anderzijds nazisme. Beide zijn autoritaire bewegingen aangezien sterk leiderschap noodzakelijk is/zou-zijn vanwege de bevolking die – in bet interbellum nog – onderontwikkeld of zelfs ongeschoold is en dus goed geleid moet worden; vervolgens ook antidemocratisch, antiparlementair en gefocust op leiding geven met sterkte hand, rucksichtslos.

Onderling verschillen ze vanwege één duidelijk verschil: het nazisme wordt ook gekenmerkt door discriminatoor gedachtegoed: Joden en zigeuners moeten worden ‘vernietigd’. Dat is niet het geval bij het fascisme.

Omdat PVV heel lang en dus alle voorafgaande jaren gediscrimineerd heeft ten aanzien van migranten en moslims, is het extreemrechts omdat er geen logisch en constructief denken in hun gelederen voorkomt. Daarom volstrekt in strijd met art. 1 Gw. Punt. Vanwege het nazisme is het De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens na de oorlog ontstaan en vastgelegd. Wat de meest grove schending van mensenrechten.

[vrij vertaald uit herinneringen in de collegezalen in het verleden]