Tags

Boerenprotest op Prinsjesdag: 40 trekkers op weg naar Den Haag ondanks noodbevel @RTLNieuws @anp

RTL Nieuws / ANP – 20-9-22

Een groep van zo’n veertig trekkers is onderweg naar Den Haag via de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder vannacht is ingesteld door het gemeentebestuur.

De gemeente heeft daartoe besloten vanwege ‘een ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid’. Er was vannacht al een groepje van ongeveer vier tractoren naar de stad gekomen. Zij staan op de Benoordenhoutseweg.

Op beelden van lokale media zijn de boeren al in Den Haag te zien.

Het gemeentebestuur meldde het noodbevel vanochtend vroeg op Twitter. “Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid”, twittert de gemeente.

*Zeer terecht dus.

Boeren onderweg

‘De woordvoerder van de burgemeester: “Ze zouden op weg zijn naar Den Haag om de openbare orde te verstoren. Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag, zeker niet nu er voor het eerst weer publiek aanwezig mag zijn.”

De politie probeert ‘met de groep in contact te komen’. “En we zullen optreden als ze met tractoren proberen de stad binnen te rijden”, zegt een politiewoordvoerder.

Ook op de A29 tussen Willemstad en de Haringvlietbrug gingen trekkers de weg op. Er ontstond een file richting Rotterdam. Rond 07.00 uur ging het nog om zo’ n drie kilometer file, zei een woordvoerder van de ANWB.

Vele duizenden mensen komen vandaag naar Den Haag voor Prinsjesdag. Ze kunnen dan de Glazen Koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima langs zien rijden. Ook prinses Amalia zit voor het eerst in deze koets.’

*LTO en Kamerfracties die op de hand van de boeren zijn, dienen nu in te grijpen en voor de nabije toekomst cursussen politiek bewustzijn te organiseren voor dié boeren die nu bewijzen  géén benul van politiek besef te hebben. Dit zijn volkomen zinloze acties.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/boerenprotest-op-prinsjesdag-40-trekkers-op-weg-naar-den-haag-ondanks-noodbevel/ar-AA121bMB

Advertisement