Tags

Oppositie dwingt kabinet te zoeken naar extra geld voor koopkracht (Esther Lammers, vandaag/Trouw, 16-6-22)

VVD-FRACTIELEIDER SOPHIE HERMANS IS GERAAKT DOOR EEN PERSOONLIJKE AANVAL VAN GEERT WILDERS. FOTO ANP

(…)

De inflatie is torenhoog en de Nederlandse Bank (DNB) vreest dat de economie stilvalt. Het Centraal Planbureau (CPB) waarschuwt dat zo’n 1,2 miljoen huishoudens binnen drie maanden op zwart zaad zitten. Deze huishoudens hebben nu hulp nodig. Dat erkennen ook coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans verklaarde ‘alles op alles’ te willen zetten om deze mensen in nood te helpen.

(…)

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans werd diverse keren verweten dat de grootste coalitiepartij met geen enkel koopkrachtvoorstel komt. PVV-leider Geert Wilders vroeg Hermans hoelang ze nog de tassendrager van Rutte wilde blijven. Ze reageerde aangeslagen. “Dit raakt mij”, zei Hermans, maar ze herpakte zich snel. “Ik wist niet dat volwassen mensen zo lelijk ruzie kunnen maken, zei een schoolklas vorig jaar. Hopelijk zien ze dit nu niet. Ik verzet me met hand en tand dat we zo met elkaar debatteren.”

*Dit laatste zegt genoeg. Wilders is gewoon een walgelijke vlerk. Decadent tot en met. De schuld ligt bij de politiek die zich volkomen vervreemd heeft van de massa’s die de politiek niet meer kunnen volgen en begrijpen. Eigen schuld dus. Volgers in plaats van visionairs.

https://krant.trouw.nl/titles/trouw/8321/publications/1585/articles/1606314/5/2

Advertisement