Tags

Stelling: Natuurlijk heeft Wilders geen gelijk want aangenomen mag worden dat Soumaya Sahla duidelijk spijt heeft van haar verleden – mag je gerust een jeugdzonde noemen – als lid van de Hofstadgroep, want anders had ze nu niet gekozen voor de strijd tegen radicalisering van de jeugdigen en de functie van tafelvoorzitter terrorisme en is zij bij uitstek in staat daar het nodige tegen te doen.

Zij kan beter dan wie ook – bekend met dat denken – uitleggen wat er zich bij hen heeft afgespeeld en hoe ze zich moeten leren te verweren tegen die vormen van benadering en inpalmingsprocessen – lees: ronselpraktijken).

Laat haar dus dat nuttige werk voorzetten, want er lopen nog veel meer jeugdigen rond met dat  potentieel, en dat moet dus worden aangepakt. Radicalisering en mogelijk toekomstige terroristen blijven voorlopig nog onder ons nietwaar? Zij kan hen daarvan afhouden, door haar innerlijke overtuiging dat ze dat pad niet moeten bewandelen. Daarom heeft zij nu sinds haar eigen kantelpunt een schoon blazoen en daar kan zelfs Wilders niets aan veranderen.

VVD-fractievoorzitter Hermans zit in maag met rol ex-lid Hofstadgroep (RTL Nieuws / ANP, 23-1-22)

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans voelt zich ‘ongemakkelijk’ bij de rol die Soumaya Sahla speelt binnen haar partij. Sahla was in het verleden lid van de Hofstadgroep, waar ook de moordenaar van Theo van Gogh toe behoorde. Ze werd in 2014 veroordeeld tot drie jaar cel voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Hermans werd naar haar mening over de kwestie gevraagd in het tv-programma WNL op Zondag, nadat er deze week verhitte discussies over de positie van Sahla waren ontstaan in het debat over de regeringsverklaring. Sahla zet zich inmiddels in om radicalisering tegen te gaan en is als tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering actief binnen de VVD, wat betekent dat ze discussies over deze onderwerpen inhoudelijk leidt.

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders, die al jaren wordt beveiligd vanwege bedreigingen uit radicaal-islamistische hoek, viel de VVD hard aan. Volgens hem is zijn eigen veiligheid door de positie van Sahla binnen de VVD in het geding.

Hermans benadrukte in WNL op Zondag opnieuw dat Sahla niet voor de VVD-fractie werkt en geen toegang heeft tot het Tweede Kamergebouw. Maar ze erkende ook dat ze ‘in haar maag zit’ met de kwestie. “Ik vind dat wij hier over na moeten denken, en dat doen we ook.”

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/vvd-fractievoorzitter-hermans-zit-in-maag-met-rol-ex-lid-hofstadgroep/ar-AAT3jUl

Advertisement