Tags

VIDEO Het Outbreak Management Team blijft erbij dat de scholen open moeten blijven, maar wil dat ‘niet-essentiële sectoren’ zoals winkels, horeca, musea en kappers de deuren om 17.00 uur sluiten. Het kabinet beslist morgen of het dat advies volgt.

*Ook aan het OMT zijn vragen te stellen omdat uit deze voorbeschouwing blijkt dat ook kappers om 17:00 hun deuren zouden moeten sluiten, en dat is vreemd. Het schreeuwt om bewijsvoering van de vraag of er binnen kapperssalons aantoonbare besmetting heeft plaatsgevonden? Als daar onderzoek naar is gedaan, waarom is daar dan niets over gepubliceerd? Waarom deze vraag?

Omdat zomaar de kappersbranche ook te dwingen tot sluiting opdat tijdstip, niet mogelijk is zonder een/enig bewijs dat ook die branche een besmettingshaard is geweest, en zo niet, dan is er sprake van willekeur en dus van amateurisme, zoals het hele coronabeleid daarvan getuigt.

Alles bijeen beschouwd rammelt het gevoerde beleid van alle kanten en is dus ook niet voor herhaling vatbaar. Hierover zal dus nog een stevig Kamerdebat moeten worden gevoerd.

https://www.ad.nl/politiek/omt-wil-scholen-openhouden-winkels-en-horeca-om-17-00-uur-dicht~ada8ef69/

Advertisement