Tags

ANP, 30-9-21

DEN HAAG (ANP) – Ook wat VVD-leider Mark Rutte betreft maken de vier huidige coalitiepartijen “echt een nieuwe start”. Hoewel dezelfde partijen als vier jaar geleden gaan onderhandelen over een nieuw kabinet, is dat volgens hem “geen voortzetting” van de oude coalitie.

*Dat blijkt uit de toelichting door Remkes: Er wordt twee weken gewerkt aan een ‘beknopt regeerakkoord’ en ook andere partijen mogen bewindslieden aandragen. Overigens is het verbazend  dat radiocommentatoren verklaren dat D66 de verliezer is geworden vanwege het feit dat deze partij als enige concessies heeft gedaan. Conclusie is dat deze verslagevers zelf geen idee hebben hoe een het psychologische werk inhoudt. Daarom blijven wij verdedigen nadat D66 juist de winnaar is geworden ondanks het feit dat het niet mogelijk was om een zo progressief kabinet te vormen. Dat was een onmogelijke belofte van D66 in een groeiend conservatief klimaat. Dit is het maximaal haalbare!

De komende dagen zal volgens Rutte bekeken worden onder leiding van welke informateur de onderhandelingen gevoerd gaan worden. Op dit moment is de VVD’er Johan Remkes informateur.

Er ligt volgens Rutte “een enorme bak werk” te wachten op een nieuw kabinet, onder meer op het gebied van veiligheid, klimaat, onderwijs en de woningmarkt. Ook moet werk worden gemaakt van een andere bestuurscultuur.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/rutte-wil-met-dezelfde-partijen-echt-een-nieuwe-start-maken/ar-AAOZZTv?ocid=msedgntp

Advertisement