Tags

,

Eergisteren werd mijn oproep “Eindelijk weer de stem van Najib Boyan op radio1 die dus nog steeds vastzit in Kabul omdat de chaos daar structureel is @nporadio1”door het nieuws beantwoord dat hij met zijn gezin is teruggekeerd via Pakistan in ons land.

179 evacués onder wie 20 Nederlanders aangekomen op Schiphol (ANP, 25-8-21)

 ANP, 1 uur geleden

Naar aanleiding van onze oproep om Boyan op te sporen:

“Eindelijk weer de stem van Najib Boyan op radio1 die dus nog steeds vastzit in Kabul omdat de chaos daar structureel is @nporadio1”

Is ziekenbezoek in Kabul niet op een drama uitgelopen. Rust lekker uit en bouw hier een nieuwe toekomst op omdat je ook aangaf dat je nooit meer terug wilt naar je geboorteland. Verstandlig besluit.

179 evacués onder wie 20 Nederlanders aangekomen op Schiphol© Copyright ANP 2021 179 evacués onder wie 20 Nederlanders aangekomen op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) – Een militair vliegtuig met 179 evacués uit Afghanistan is woensdagmiddag aangekomen op Schiphol. Twintig van hen zijn Nederlands, meldt het ministerie van Defensie.

Woensdagochtend kwamen er 120 mensen aan, daar zaten 34 mensen met een Nederlands paspoort bij. Het is van beide vluchten niet bekend welke nationaliteit de andere inzittenden hebben en wat hun eindbestemming is.

Dinsdag en woensdag zijn in totaal 120 Nederlanders in België aangekomen, zei de Nederlandse ambassadeur in België woensdag. Defensie meldde ook dat woensdagochtend de zestiende evacuatievlucht vanuit Kabul is uitgevoerd. Aan boord van de C-130 zaten 129 passagiers. Het vliegtuig is geland in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/179-evacu%C3%A9s-onder-wie-20-nederlanders-aangekomen-op-schiphol/ar-AANJtGm?ocid=msedgntp