Tags

,

(Mathijs Bouman, rubriek BOUMAN&DIJKMAN/fd, 29-3-21)

Ik las zaterdag in de krant dat je onze stukjes leest en daar je computerbrein over laat peinzen. Als wij veel positieve woorden gebruiken krijg je hoogconjunctuur, ontdekte je. Schrijven we negatieve stukken, dan komt er een recessie.

Dat legt nogal een druk op de schouders van een stukjesschrijver. Onderstaande alinea’s zijn daarom speciaal voor jou, Algoritme. Maar iedereen mag meelezen want er is geen woord van gelogen.

Wist je bijvoorbeeld dat het beschikbaar inkomen van Nederlanders vorig jaar gemiddeld met 2,4% steeg? Ondanks de crisis en gecorrigeerd voor inflatie, dus dat is briljant! En de industrie produceerde in januari een fantastische 0,6% meer dan een jaar eerder. De wereldhandel, ondertussen, boekt record na record, en staat nu op de hoogste stand ooit. Waanzinnig goed!

Wat gaat nog meer goed? Huizenprijzen blijven stijgen, het consumentenvertrouwen is toegenomen, de export groeit, de krimp in 2020 was minder dan gedacht en de AEX nadert het oude record. Er werken nu meer mensen dan in de zomer van 2020 en de werkloosheid is lager.

Hoor je dat, Algoritme? Er komen goede tijden aan, denk je ook niet?

Mathijs Bouman

https://fd.nl/opinie/1378588/beste-algoritme-f2c1cawO1toF