Tags

,

Stelling: Dit beleid overtuigt totaal niet meer en het zal het kabinet inmiddels wel duidelijk geworden dat deze formule met het OMT en alle andere specialisten in de toekomst onhoudbaar is. Dit  vanwege het technocratische karakter ervan en alle – zeker met de huidige – mankementen in de uitvoering, die een steeds grotere chaos aan het worden is.

RTL Nieuws, 23-3-21

Vanwege de toename van het aantal besmettingen, meer ziekenhuisopnames en de R boven de 1, kunnen de coronamaatregelen niet verder worden versoepeld. Dat zei demissionair premier Mark Rutte vanavond tijdens de persconferentie over de aanpak van het coronavirus.

“Het is logisch dat we het zat zijn”, zei Rutte. “Maar ons eigen gedrag blijft snelste weg naar versoepeling.”

Wel kondigde Rutte zoals verwacht aan dat de avondklok vanaf 31 maart een uur later ingaat. Dan mogen mensen zich zonder goede reden niet meer na 22.00 uur op straat bevinden, in plaats van 21.00 uur.

Negatief reisadvies

Voor vakantieliefhebbers is er geen goed nieuws. Het negatieve reisadvies zal worden verlengd tot halverwege mei, dus ook tijdens de meivakantie. Het dringende advies blijft om in de vakantie van 1 tot en met 9 mei, in Nederland te blijven.

In de zomervakantie zal er meer mogelijk moeten worden. Bekijk hier het fragment uit de persconferentie:

Domper

Rutte zei vanavond ook dat het demissionaire kabinet werkt aan een plan om bedrijven te helpen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt.

Hij zei te begrijpen dat de verlenging van de coronamaatregelen ‘een enorme domper’ is voor ondernemers die het water ‘financieel en emotioneel’ toch al aan de lippen staat.

Versoepeling rond Pasen

De afgelopen dagen was al duidelijk geworden dat de gehoopte versoepelingen rond Pasen van de maatregelen voor horecaterrassen, niet door zouden gaan.

Twee weken geleden had het kabinet nog die hoop uitgesproken, maar door de stijging van het aantal coronabesmettingen gaat dat niet door.

Avondklok

Eerder vandaag werd bekend dat de avondklok vanaf 31 maart ingaat om 22.00 uur, in plaats van 21.00 uur. Dat gebeurt vanwege het ingaan van de zomertijd, waardoor het ‘s avonds langer licht blijft.

Het wordt steeds later licht en mensen willen in de lente graag avonden buiten doorbrengen. Dus wordt het handhaven om 21.00 uur moeilijker, is de gedachte achter het voorstel.

“Voor de rest blijft alles zoals het is”, aldus Rutte vanavond. “Ik begrijp, dit valt tegen. Ik snap het ongeduld.” Als de cijfers de komende tijd meevallen, kan er mogelijk toch al voor 20 april meer.

Meer bezoekers

Ook werd eerder vandaag al duidelijk dat er geen versoepelingen komen voor het aantal bezoekers per huishouden rond Pasen. Nu mag per huishouden 1 iemand op bezoek komen.

Omdat Pasen een feestdag is hoopten sommigen mensen dat het voor die dagen verruimd kon worden naar 2 personen. Dat gebeurt niet.

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang kan ook nog niet opengaan. Er was gehoopt dat die weer de deuren konden openen, maar dat besluit is vandaag niet genomen door het kabinet. Wel wordt er een plan opgesteld voor het openen van de bso.

Hoger onderwijs

Ook werd vandaag duidelijk dat er proeven worden gedaan met thuistesten voor studenten aan het hoger onderwijs ,zodat die mogelijk vanaf eind april weer één dag in de week fysiek onderwijs kunnen krijgen.

Minister Hugo de Jonge zei daar vanavond over dat het hoger onderwijs weer vanaf 26 april één dag in de week fysiek open kan. Dat kan alleen als de onderwijsinstellingen testen kunnen regelen.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/kabinet-verlengt-maatregelen-tot-20-april-ik-begrijp-dit-valt-tegen/ar-BB1eT1hf?ocid=msedgntp

Advertisement