Tags

RTL Nieuws, 21-2-21

De ME is ingezet om het Museumplein in Amsterdam leeg te krijgen. Daar was het veel te druk geworden door onder meer een demonstratie tegen coronamaatregelen.

Rond half vier gaf burgemeester Halsema het bevel de demonstratie te ontbinden. Omdat een grote groep daar niet naar luisterde, voerde de ME charges uit.

Snel leeg

Volgens de Amsterdamse stadszender AT5 was het plein snel zo goed als leeg en verplaatste een deel van de demonstranten zich naar Vondelpark.

Op het Museumplein mengde zich sinds de ochtend een grote groep van enkele honderden ‘koffiedrinkers’ zich tussen een veelvoud van zonaanbidders en recreanten die van de vroege voorjaarsdag kwamen genieten.

Op het Museumplein is de afgelopen weken geregeld gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid en de coronamaatregelen. Anders dan voorgaande weken was het plein vandaag niet aangewezen als een zogenoemd veiligheidsrisicogebied.

Op zondag 17 januari ontstonden grote rellen ongeregeldheden nadat besloten werd een demonstratie van zo’n 2000 mensen op het plein te ontbinden. Sindsdien kwamen er op zondag telkens groepen mensen naar het plein die wisten dat ze daar niet mochten demonstreren. Dat leidde twee zondagen achtereen tot ongeregeldheden.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/me-grijpt-in-bij-demonstratie-museumplein-amsterdam/ar-BB1dSH7F?ocid=msedgntp

Advertisement