Tags

Stelling: Zolang aan krantenkoppen en inhoudelijke argumenten van columnisten kan worden afgeleid hoe moeilijk het is om tot overzicht en vervolgens tot inzicht te komen in een samenleving waarin meningsvorming zo centraal is komen te staan, krijgt de expert steeds minder grond onder de voeten. Want het gaat niet om meningsvorming maar om oordeelsvorming en oordelen moeten altijd goed geargumenteerd zijn. En dat ontbreekt in 99% van de analyses.

Niet mijn schuld (Anna Dijkman, Covidmaatregelen/fd, 28-1-21)

Er had natuurlijk véél eerder ingegrepen moeten worden. Nee, niet door de scholen te sluiten. Dat is echt dra-ma-tisch voor onze kinderen. Ook niet met een avondklok, dat is een ultiem zwaktebod. Eerst moet de communicatie beter, de urgentie écht overbrengen.

Maar wel positief natuurlijk, positieve urgentie, want de mensen moeten ook perspectief hebben. Al is die Britse variant dan wel weer een wat minder leuk perspectief. Dáárom hadden we dus ook harder moeten ingrijpen en alle vluchten moeten schrappen. Oké, niet alle, want ik ben wel echt aan vakantie toe.

Ze moeten ánders hard ingrijpen; slimmer, zodat de restaurants open blijven. Kan prima met goede ventilatie en waren toch weinig besmettingen in de horeca. En: testen testen testen. Al hoeft dat natuurlijk niet meteen bij een gewone snotneus. Daar kun je nog prima mee naar je werk. En zet het leger nou eens in!

Laat dat de volle vriezers leegprikken, de ziekenhuizen besturen en de relschoppers wegjagen. Want jongeren hebben op straat niks te zoeken. Of misschien een beetje, want dat is ook belangrijk voor hun sociale ontwikkeling. Hebben wij toch ook? Af en toe een borreltje en gezelligheid? Maar wel op afstand natuurlijk. Nou ja, meestal dan. Nee, aan mij zal het niet liggen.

*Wat zou er gebeuren als aan Kamergekakel een einde wordt gemaakt? Zou dat maatschappelijk ook een bevrijding betekenen?

https://fd.nl/opinie/1371981/niet-mijn-schuld