Tags

Stelling: Een politicus als Baudet die zich zo onmogelijk heeft gemaakt mag helemaal geen podium meer geboden worden omdat hij alleen maar verwarring en onzin zaait. En Rosanne Hertzberger is al even fanatiek en als haar debatpartner, zodat er alleen gekakel kan ontstaan. Wie heeft deze opzet dus verzonnen? Weer een uiting van alleen maar kijkcijfers opvoeren om de concurrent uit te schakelen. Iedere normale toeschouwer zapt door naar een andere zender! Het betekent niet anders dan een forse reprimande aan de debatleiders die er niets van hebben begrepen en de kijker alleen maar een verkeerd voorbeeld hebben voorgeschoteld. Gelukkig zat ik zelf op een andere zender waar iets veel nuttigers werd gepresenteerd (ik vernam van dit gebekvecht via een ander programma!), want ik wil alleen maar iets kunnen opsteken. Voor mij geen infotainment. Na de blunder van Jort Kelder als populistisch presentator tegenover de Amerikaanse ambassadeur Hoekstra, mag hij wat mij betreft ook een andere omroep gaan opzoeken en geen debat meer leiden bij Op1.

Een overdosis FvD. En ik kon al slecht naar Baudet luisteren. (RENATE VAN DER BAS, BAS&BOS kijken tv/achterop/Katern de Verdieping/Trouw, 12-1-21)

Rosanne Hertzberger en Thierry Baudet in Op1.

(…)

Zondagavond was het bij Op1 ook druk druk druk. Het was de beurt van WNL, met Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Aan tafel zaten Thierry Baudet (FVD) en zijn nieuwe rechterhand Wybren van Haga, en alleen al hun aanwezigheid beïnvloedde zichtbaar alle andere gasten. En vast ook de kijkers.

‘Met mijn eigen vermogen om naar Thierry Baudet te blijven luisteren ging het al nooit zo goed, maar ik haakte definitief af nadat ik een moeder over hem hoorde zeggen: “Wanneer mijn kinderen zo uit hun ogen kijken, dan weet ik dat ze liegen.” Wat heeft het voor nut iemand uit te nodigen die bewust alternatieve feiten rondstrooit? Alles voor de kijkcijfers?

*Juist, alléén voor de kijkcijfers. Dat is even schaamteloos als Rutte met zijn doctrine, maar presentator Kelder als Rutte-vriend vond dit natuurlijk het uitgelezen ogenblik om Baudet zijn onzin te laten uitkramen. Bedankt Jort, een waardeloos presentator ben je!

‘Aan tafel zat onder meer wetenschapper Rosanne Hertzberger, die rood van opwinding kleurde tot achter haar oren, onder meer toen de FvD-mannen beweerden dat de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gezegd tegen lockdowns te zijn. Het werd al snel een heilloos welles-nietes.

(…)

https://krant.trouw.nl/titles/trouw/8321/publications/1147/articles/1278179/40/1