Tags

Stelling: Afgelopen vrijdag 8 januari liep ik mijn ‘automatische’ afspraak bij de kapper mis vanwege de lockdown vanwege de toen nog onzekere verlenging. Maar behalve dat het volkomen geschift is dat kappers ook gesloten moesten worden, want waarom geen eerste levensbehoefte? Geen voedsel, maar nu de sluitingstermijn weer met drie weken verlengd wordt, loopt driekwart van de burgers met een te grote haarbos rond. Want Rutte en De Jong laten de kapper natuurlijk op Algemene Zaken bestellen en zij kunnen met fatsoenlijk hoofd op hun persconferentie verschijnen. Maar dat geldt niet voor de rest van ons land, want je kappers in vaste dienst mogen natuurlijk niet als besteldiensten gaan functioneren want dan komen ze zelf in moeilijkheden. Wie kan uitleggen dat kappers gesloten moeten blijven? Geen enkel covidrisico, want kappers die niet voorzien zijn van covidwaarschuwingen[i] zoals mijn kapper dat wel heeft op zijn website én sinds de 1e golf ook de zaak volkomen aangepast met een échte verbouwing, worden nu ten tweede male bestraft. Wat een waanzin. Schandelijk zelfs.

‘Ook wordt voor bepaalde sectoren het steunpakket uitgebreid. Dat is volgens Haagse bronnen de uitkomst van het beraad op het Catshuis.                          

 Daar overlegden de meest betrokken bewindslieden weer met hun vaste adviseurs, onder wie RIVM-directeur Van Dissel. Waarschijnlijk komen er geen versoepelingen, maar verzwaringen worden ook niet verwacht.                    

 De komende dagen zijn er nog meer overleggen. Dinsdag worden knopen doorgehakt en dan is er ook weer een persconferentie.’

https://nos.nl/teletekst#109


[i] ‘Ben je neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid klachten, verhoging of koorts of heeft één van je huisgenoten last van benauwdheid klachten blijf dan thuis en laat het ons weten.’ https://www.1afspraak.nl/saloon/book/data/6814/#anchorAvailability