Tags

GroenLinks vreest ‘loopgravenoorlog’ over klimaatwet EU (Mathijs Schiffers, Europa/fd, 3-3-20)

Stelling: Het was natuurlijk te verwachten dat links een steviger klimaatbeleid wil voeren dan de Commissie op dit moment zo ‘politiek neutraal’ wil voeren maar wel een coördinerende rol wil gaan spelen vanwege de beloften van voorzitter Ursula von der Leyen, maar dat roept vanzelfsprekend ook tegengeluiden- en protest op vanuit de lidstaten, die niet bereid zijn hun eigen nationale belangen op het spel te zetten. En alleen de thema’s buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid zijn uitdrukkelijk de beleidsgebieden die in het EU-Verdrag aan de commissie zijn gedelegeerd. Conclusie is daarom dat er op dit vlak alleen eensgezind beleid kan worden gemaakt en uitgevoerd als de klimaatcrisis een hoogte- of dieptepunt gaat bereiken. Alleen onder omstandigheden van externe druk is de EU bereid om de handen ineen te slaan. Dat zijn simpelweg de feiten. Dus is er aanleiding voor GL en PvdD om gematigd op te treden.

https://fd.nl/economie-politiek/1336635/groenlinks-vreest-loopgravenoorlog-over-europese-klimaatwet

Vluchtelingendebat laait op in Duitsland na Turks grensbesluit (Gerben van der Marel, Politiek/fd, 3-3-20)

Stelling: Ook hier geldt hetzelfde aangezien we afhankelijk zijn van de nukken van Erdogan. Zolang de EU zijn fratsen toelaat zijn ‘we’ daar collectief de dupe van.

https://fd.nl/economie-politiek/1336624/duitsland-vreest-voor-een-herhaling-van-vluchtelingenstroom-2015

Ziekenhuizen in problemen door diefstal en twijfel over protocollen (Anna Dijkman en Elfanie toe Laer, Coronavirus/fd, 3-3-20)

Stelling: Dat de weerbaarheid van de bevolking steeds minder wordt, is niet verbazingwekkend vanwege de snelheid waarmee deze epidemie om zich hen slaat, maar verhoudingsgewijs maar weinig slachtoffers telt, namelijk de ouderen onder ons die anders om een andere reden waren overleden. De enige partij die vanwege de sensatiebehoefte van de bevolking winst boekt zijn de media en de winstgevendheid van het bedrijfsleven want stel je voor dat zo’n virus de oorzaak wordt van een recessie…

https://fd.nl/economie-politiek/1336710/ziekenhuizen-bij-aanpak-corona-in-problemen-door-diefstal-en-wisselende-protocollen

Waarvoor al gewaarschuwd wordt:

Oeso voorziet sterke groeivertraging door coronavirus (redacteur, Coronavirus/fd, 3-3-20)

https://fd.nl/economie-politiek/1336682/oeso-voorziet-flinke-groeivertraging-wereldeconomie