Tags

Digital Health, data analytics en radicale vernieuwing

Toekomst van de Zorgprofessional

Tech als oplossing voor efficiëntere, effectievere en patiëntvriendelijkere zorg. Hoe helpt het jou als zorgprofessional?

Met een groeiend aantal ouderen en chronisch zieken is een omslag nodig om de zorg betaalbaar, bereikbaar en van hoge kwaliteit te houden. Tegelijkertijd kampen zorgprofessionals met een hoge werkdruk,  onderbezetting en legio technieken die het de zorgverlener gemakkelijker moeten maken. Maar doen ze dat ook echt? En hoe zorgen we dat techniek geen doel op zich wordt? Van Digital Health tot de gigantische potentie van data-analytics: We staan aan de vooravond van grote innovatieve doorbraken in de zorg.

Trends en ontwikkelingen in de zorg

Tijdens deze serie kijken we vanuit het perspectief van de zorgverlener naar de potentie van technologische oplossingen en hoe ze werken in de praktijk. Wat zijn eigenlijk de voorwaarden voor implementatie van Digital Health? En waar zijn de zorgprofessional én de patiënt bij gebaat? Aan de hand van praktische cases, onderzoek, successen én mislukkingen onderzoeken we de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie van tech in de zorg. Het doel moet immers zijn om de zorg efficiënter, effectiever en patiëntvriendelijker maken.

De implementatie van technologie in de zorg onder de loep: hoe zorgen we dat Digital Health ook echt werkt in het dagelijkse leven van arts en patiënt?

Verrassende samenwerking met het bedrijfsleven: welke rol spelen IT-bedrijven en data-opslag in het zorgnetwerk van de toekomst?

De zorgprofessional: wat voor skill set heeft de zorgprofessional nodig voor de implementatie van tech en wat helpt hen hun vak wezenlijk beter te kunnen uitoefenen?

In het kort

Data avonden

Avond 1: 17 september

Avond 2: 8 oktober

Avond 3: 5 november

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Mediaplaza, Utrecht

Programmamaker: Lotte Sluiter

Mailadres voor vragen: nrclive@nrc.nl

Telefonisch contact: 020 755 39 21

Sprekers: Anja Moonen (SR MANAGER MEDISCH ADVIES & INNOVATIE ZILVEREN KRUIS), Olivier GerritsOlivier Gerrits (DIRECTEUR ZORGINKOOP ZILVEREN KRUIS),  Jildau Bouwman (SENIOR SCIENTIST TNO),  Carina Hilders (DIRECTIEVOORZITTER REINIER DE GRAAF GASTHUIS),  Maartje Schermer (HOOGLERAAR FILOSOFIE VAN DE GENEESKUNDE ERASMUS MC),  AnneMarie Eijkelenboom (ARCHITECT / R&D EGM ARCHITECTEN),  Mia Wessels (OPRICHTER DE JONGE DOKTER),  Rokesh Jankie (CUSTOMER ENGINEER GOOGLE CLOUD),  Jeske Timmermans (CHAPTER LEAD PERSONALISED HEALTHCARE/FMI AT ROCHE NEDERLAND)

https://nrclive.nl/toekomst-van-zorg/?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=nrc-live+&utm_content=nieuwsbrief-nrc-live&utm_term=20190905-nieuwsbrief-september