Tags

Koeman: ’Ik heb een hekel aan verliezen’

Door onze Telesportredactie, Updated Vandaag, 08:00, Gisteren, 23:23 in VOETBAL

Ronald Koeman baalde uiteraard flink na de 1-0 nederlaag tegen Portugal in de finale van de Nations League: „Ik heb een hekel aan verliezen.”

Volgens de bondscoach van Oranje lag dat niet alleen aan de prestatie van zijn team. „Dat ligt ook aan de tegenstander. Portugal speelde zoals verwacht. Wij waren te onnauwkeurig met te snel de lange bal. We deden in balbezit ook te weinig”, zegt hij tegen de NOS.

Hij vervolgt: „Je moet heel veel creativiteit hebben om ze kapot te spelen. Maar onze balaannames waren minder. Maar dat kun je ook wijten aan de tegenstander. Ze hebben goede verdedigers, echt.”

Koeman is wel trots, uiteraard. „Ik ben teleurgesteld in het resultaat, zeker als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. We hebben gezien wat we nog moeten verbeteren. De verdediging en het middenveld staan goed, hopen dat we voorin er nog wat meer krijgen.”

Maar de bondscoach baalde duidelijk wel. „Ik heb een hekel aan verliezen. We hebben tegen Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal gespeeld. Dat is wel zo’n beetje het beste van Europa, misschien hoort Spanje hier nog bij.”

Bekijk ook:
Nederland eindigt totaal leeggespeeld als tweede bij Nations League

Jaja, jarenlang niet meegedaan op toonaangevende toernooien en dan kun je ook geen hoofdprijs verwachten. De wedstrijd via de radio gevolgd maar dat was bedroevend vanwege dit ‘leeggespeelde’ team. Er zijn teveel verwachtingen gewekt maar Oranje zal nog moeite gaan krijgen om zich te kwalificeren vanaf september omdat er geen echte voorhoede aanwezig is. Achilleshiel dus van een team in opbouw.

https://www.telegraaf.nl/sport/1625964414/koeman-ik-heb-een-hekel-aan-verliezen?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_update_b&utm_content=Vandaaginhetnieuws+artikel+2+rechts_Koeman+%E2%80%99Ik+heb+een+hekel+aan+verliezen%E2%80%99&utm_term=20190610120022_update_b&EMAIL_SK=SK5510420