Tags

En gaat over tot de orde van de dag (Ulko Jonker, Politiek/fd, 26-3-19)

‘De Kamers der Staten-Generaal hebben een rustig weekje voor de boeg. Zo heeft iedereen even tijd voor het likken van wonden en bezinning, na de verkiezingsuitslag van woensdag. Onderhuids heeft de doorbraak van Thierry Baudet de politieke verhoudingen door elkaar geschud. Maar formeel is er nog niets veranderd.

Er wordt dinsdag in het Vragenuurtje niemand ter verantwoording geroepen voor de uitslag, zelfs premier Rutte niet. En een motie van wantrouwen tegen hem zou ook nu nog steeds geen enkele kans maken. Zo kan de grootste politieke gebeurtenis in Den Haag sinds de vorming van Rutte III zomaar overgaan in een sluimerend bestaan.

De Kamer gaat dinsdag over tot de orde van de dag met een voorstel om de beloningen van bankiers verder aan banden te leggen. Een groot deel van de oppositie wil ook aandelen laten meewegen in het bonusplafond en de minister van Financiën erover het laatste woord geven.’

De ‘rust’ van de stilte vóór de storm in verband met de komende verkiezingen van mei aanstaande. Paniek alom vanzelfsprekend.

https://fd.nl/economie-politiek/1294600/en-gaat-over-tot-de-orde-van-de-dag