Tags

ARNHEM (ANP) – De harde uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet over de bloedige aanslag in Utrecht zijn volgens premier en VVD-leider Mark Rutte ,,niet aanvaardbaar”. Rutte zei dat dinsdagavond in het NOS-slotdebat van de politieke leiders aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen.

Terecht als ‘niet aanvaardbaar’ verklaard, aangezien iedereen met gezond verstand weet dat dit niet aan migratie en integratie ligt omdat beide vraagstukken daarvoor veel te complex zijn en dus de conclusie gewettigd is dat deze gewraakte uitspraken alleen neerkomen op goedkope verkeizingsretitiek voor die partijen die geen regeringsverantwoordelijkheid kunnen of durven te nemen.

Wilders haalde aan het begin van dit debat opnieuw uit naar de traditionele regeringspartijen. Die zouden door hun immigratiebeleid verantwoordelijk zijn voor het drama in Utrecht. Baudet viel hem daarin bij.

Er valt maar één conclusie te trekken voor de toekomst: mistig en wollig taalgebruik vanuit het verleden moet verboden worden en er zal te allen tijde heldere taal worden gesproken.

Rutte onderstreepte – net als enkele andere partijleiders – zijn respect voor het ,,professionele optreden” van de hulpverleners in Utrecht. GroenLinks-leider Jesse Klaver noemde het ,,goed dat we hier staan” na de gebeurtenissen van maandag. Volgens SP-leider Lilian Marijnissen laat dat zien dat ,,democratie niet buigt voor terreur”.

Hier kunnen Wilders en Baudet nog een puntje aan zuigen, wat van leren.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/woorden-wilders-en-baudet-niet-aanvaardbaar/ar-BBUYDt6?ocid=spartandhp