Tags

Bol.com moet stoppen met het promoten van niet-wetenschappelijke boeken die pleiten tegen vaccinatie van kinderen. Dat zegt staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis in het Algemeen Dagblad (en dus overgenomen door de Volkskrant).

Redactie de Volkskrant, 16 maart 2019, 10:41

Naar aanleiding van dit bericht ben ik op bol.com gaan zoeken en direct een boek besteld: ‘Vaccinatie’ (Elementaire deeltjes * 2) door Simon Rozendaal, de bekende wetenschapsjournalist. En wat schetst mijn verbazing? Eenzelfde eenzijdigheid die hij de antivaxxers verwijt. In zijn inleiding:

‘(…) De farmaceutische industrie zou het allemaal verzonnen hebben of in het laboratorium bekokstoofd, om in nauw overleg met allerlei hoogleraren en overheidsinstituties – die zitten namelijk allemaal ‘in de achterzak van Big Farma’ – miljardenwinsten te kunnen boeken.’

Nou meneer Rozendaal, er worden miljardenwinsten – op de radio hoorde ik een deskundige zeggen dat de farma de allergrootste winstmaker is die er bestaat – let wel: kampioen zijn – en dus is het alleen maar ‘gezond’ dat er boeken verschijnen die tegengif bieden aan die farma-maffia.

En dat is mijns inziens ook de oorzaak van de enorme woede die is ontstaan onder de bevolking: deze hebzucht van de farma-maffia binnen de medische sector nota bene, die eigenlijk zonder winstoogmerk zou moeten functioneren, dat die zoveel maximale winsten en omzet genereert en hééft bereikt, dat feit gaat tegen alle ethiek in.

Daardoor wordt het arme bevolkingsdeel genoodzaakt de verwijsbriefjes van de huisarts weg te gooien omdat ze die kosten niet kunnen betalen. Bravo westerse beschaving! Dan maar liever de Chinese medische technieken en ‘kunsten van acupunctuurnaalden’  waar volgens mij zonder chemicaliën (want pillen) wordt gewerkt.

Dus waar haalt de staatssecretaris dus het lef vandaan om mensen bijna te verbieden om bij bol.com hun informatie te gaan (op)halen, als ze internet niet veilig genoeg vinden? Vanwege het fakenieuws. De echte schande is dat er zoveel ‘afgelopen’, gedateerde patenten worden omgezet in zogenaamd nieuwe patenten terwijl er maar een symbolische verandering in aangebracht is.

Eerst moet dus de hele farmaceutische sector worden aangepakt vanwege deze list en bedrog, voordat de bol.com of gewone uitgevers worden aangepakt. en weg met die woekerwinsten. asociaal en een belediging van onze beschaving!

Er bestaat in dit land ook nog een vrijheid van drukpers en dat er erg veel uiteenlopend materiaal wordt aangeboden is geen probleem, omdat de lezers toch blijven zoeken naar de (aansprekende) waarheid en net zolang blijven doorzoeken dat ze voelen dat ze hun persoonlijke keuze kunnen opmaken.

Laat de patiënten hun bevoegdheden en zolang er grof wordt verdiend in de medische sector, hebben ze daar geen recht van spreken. Voor de volledigheid ook nog de laatste alinea, waarin mijn opmerkingen niet terug te vinden zijn. Wel werd in een drietal eerdere alinea’s de homeopaten en antroposofen genoemd die nota bene vergeleken worden met streng religieuze opvattingen.

Ook de ‘neutraal’ opererende staatssecretaris, die zo uitgedrukt behoort te denken en handelen hoort ook te weten dat binnen iedere medische discipline verschillen van opvattingen bestaan en in dat kader kan wat hij zou lezen over die homeopaten en antroposofen, zich diep behoren te schamen. Dat geldt dus ook voor genoemde auteur.

‘Hoe is het mogelijk dat een van de mooiste uitvindingen die de mensheid ooit heeft gedaan toch zoveel angst oproept? Dat heeft verschillende oorzaken. Een daarvan is de zogeheten vaccinaties in het verleden zo succesvol waren, zijn infectieziekten minder zichtbaar. Er liggen geen mensen meer om de goot te sterven.’

Deze woorden slaan dus ook nergens op. Bijna even rechtse prietpraat ter ondersteuning van de farmaboeven. P.S. Vele boeken bij Bol.com zijn zwaar geprijsd en daarom vermoedelijk stevige pillen. Financieel zwakkeren kunnen zich dat niet permitteren. Mijn uitgave was € 10,- en dus nog te doen, maar ik ga er meer van bestellen. Nu ben ik ook nieuwsgierig geworden.

Maar ik weet wel zeker dat er binnen de westerse medische stand veel te veel medicijnen worden uitgeschreven en dat dat nooit goed kan zijn voor de patiënt, maar alleen goed voor de winstgevendheid van de farma. Grof schandaal dus.

De conclusie luidt aldus dat vanwege het ingevoerde winstoogmerk vanwege de marktwerking in de zorg het bergafwaarts is gegaan met de medische ethiek en normenstelsel. Wat is voortgekomen uit goede bedoelingen, kon worden omgebogen ofwel misbruikt voor kwaadwillend gebruik, en dat is wat het binnengeslopen winstoogmerk met de vaccins heeft gedaan – ze hebben ze misbruikt om ziekte te creëren in plaats van deze te voorkomen. Dat is de reden waarom ik al zo lang op deze plaats tegen overbodige inentingen pleit. Hebzucht en winstbejag hebben de sector verziekt. Letterlijk en figuurlijk.