Tags

ANP, 6-2-19

© ANP Standje voor DENK-Kamerlid om aanval op PVV’er

Arib hield aan de woordenwisseling een ,,ontzettend vervelend gevoel” over, zei ze. ,,Dit soort aantijgingen, ik vind dat echt heel naar.” Ze deed een beroep op de beide kemphanen en de rest van de Kamer om elkaar niet meer met persoonlijke aanvallen te bestrijden. ,,Het mag niet meer op deze manier. Dit is niet het niveau waarop volksvertegenwoordigers zich moeten gedragen.”
De Graaf nam zijn woorden later terug. Öztürk weigerde dat, ook al drong onder meer SP-Kamerlid Jasper van Dijk daarop aan na de ,,ongefundeerde beschuldigingen” jegens een collega-Kamerlid. De DENK-parlementariër bleef volhouden dat hij zelf meer bijval verdient na de ,,bedreigende” woorden van De Graaf.

Morgen zal ik het stenogram van de Handelingen overnemen om te laten zien waarom Öztürk namens Denk zich nog steeds niet behoorlijk als parlementariër weet te gedragen en doet als of hij een Turks parlementariër in Istanbul is. Daar is dit soort gedrag als regeringsfractie waarschijnlijk heel normaal. Ook zijn overschrijding van spreektijd in de tweede termijn van de Kamer terwijl hij nog moties wilde indienen, getuigt van een houding of dat hij boven de Kamerregels staat. Wanstaltig gedrag kortom.