Tags

Wedloop om de nieuwe batterij (Jeroen Groot, Vooruitzicht/fd, 11-1-19)

De echte doorbraak van de elektrische auto? De energietransitie? Dat gaat alleen lukken als er een betere batterij komt. Over de hele wereld werken technologen aan lichtere, goedkopere en krachtigere accu’s.

Door vraag en aanbod wordt in dit geval innovatie gestimuleerd en versneld aangezien er ‘gaten in de markt’ zijn ontdekt waardoor de energietransitie potentieel want mogelijk wordt geblokkeerd. Dat blijkt uit dit erg lezenswaardige artikel.

Daarom boeken nu China en de VS de grootste vooruitgang omdat daar de overheden een grotere rol spelen dan in de EU. Daarom zal de EU moeten overschakelen naar een actievere stimulerende overheid, maar dan zal de bestuurlijke chaos in Brussel ons weer gaan opbreken.

Het is dus tijd om ‘recalcitrante’ nieuwe lidstaten kort en krachtig een ‘laatste kans’ te bieden en anders uit de unie te zetten. Tegenwerking en oponthoud kunnen we ons nu niet permitteren. En in dit geval kan Brussel hier echt op worden aangesproken omdat voorgaande Commissies hebben gefaald om uitbreidingen d.m.v. nieuwe lidstaten behoorlijk te begeleiden.

https://fd.nl/achtergrond/1284043/wedloop-om-de-nieuwe-batterij