Tags

,

Oppositie bezingt zegeningen van referendum (Nicole Besseling, nederland/Trouw, 11-4-18]

Als zelfs het kabinet de aangepaste inlichtingenwet beter vindt, waarom dan stoppen met het referendum? (digitale editie, Nicole Besselink– 23:40, 10 april 2018)

DEMOCRATIE

# Partijen van buiten de coalitie raakten vanavond tijdens het debat over de referendumuitslag niet uitgepraat over de zegeningen van het instrument. “Mensen spraken een maand inhoudelijk over de wet in een brede maatschappelijke discussie op niveau”, aldus PVV-Kamerlid Martin Bosma. “Was het niet geweldig?” Ook volgens GroenLinkser Kathalijne Buitenweg heeft het referendum ‘zijn nut bewezen’. “Mensen zijn zich meer bewust geworden van privacy.”

De wijze waarop de oppositie en met name SP en PVV gisteravond optraden, was een gotspe te noemen. GL liet bij monde van Kathalijne Buitenweg zien hoe je respectvol oppositie kunt voeren. Dus meer woorden heb ik er voor SP en PVV niet voor over: een sabotage van het hoogste niveau. Overigens is de digitale kop (hieronder zichtbaar) bijna het tegenovergestelde als de kop in de papiereneditie en dat vind ik jammer. Want het debat van gisteravond was een aanfluiting van de eerste orde.

https://www.trouw.nl/democratie/als-zelfs-het-kabinet-de-aangepaste-inlichtingenwet-beter-vindt-waarom-dan-stoppen-met-het-referendum-~a7af91ab/