Tags

Russische economie groeit met enkele procenten (Jan Verbeek • Economie & Politiek/fd, 26-12-17)

De Russische economie groeit dit jaar naar verwachting met 1,8% tot 2%. In voorgaande jaren was er nog sprake van een krimp. Maar de economische groei over 2017 komt wel lager uit dan eerder werd geraamd.

De jongst groeiprognose is van de Russische minister van Financiën, Anton Siluanov. Hij maakte de raming zondag bekend.

De Russische economie toont duidelijk tekenen van herstel na de recessie van de afgelopen jaren. Een lagere olieprijs en economische sancties van het westen deden de Russische economie in eerdere jaren flink krimpen.

Consumenten besteden meer

Het Russische ministerie van Economische Zaken rekende afgelopen zomer nog op een groei van circa 2,5%. De centrale bank was toen wat voorzichtiger met een groeiraming van 1,5%.

Het is vooral de binnenlandse economie van Rusland die weer aantrekt. De Russische consument besteedt meer, de bouw trekt aan en ook de industrie groeit.

De Wereldbank verwacht dat de Russische economie nog wel enige tijd in dit tempo zal blijven groeien. De bank voorspelt voor 2018 en 2019 economische groei van respectievelijk 1,7% en 1,8%.

https://fd.nl/economie-politiek/1233933/russische-economie-groeit-met-enkele-procenten?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171225&s_cid=671