Tags

Bij haatdragende teksten gebedshuis direct sluiten

ANP, 16-11-2017, 11:03

Tags: islam, Leefbaar Rotterdam, Rotterdam

Ambtenaren moeten meeluisteren in de moskee. Als er haatdragende teksten worden uitgesproken, dan zou het gebedshuis direct gesloten moeten worden. Dit voorstel heeft Leefbaar Rotterdam opgenomen in het verkiezingsprogramma, dat de partij vrijdag presenteert.

Zeer terecht voornemen: waar de overheid tot nu toe faalde, daar dienen de plaatselijke besturen het initiatief te nemen. Het gaat hier ook niet om strijdigheid van de vrijheid van godsdienst of om discriminatie ten aanzien van de minderheidsgroepen, maar om strafbaarheid van haatdragende en geweldpredikende godsdienstige teksten en toespraken, gericht tegenover de vrijzinnige Nederlanders en de Nederlandse cultuur.

Een woordvoerder van de partij bevestigt dit donderdag naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad. “We willen nieuwe wegen vinden om haat buiten de deur te houden. Moskeeën die geweld prediken, daar zit niks goeds achter”, aldus Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans tegen de krant.

De partij stelt verder voor om moslimextremisme te bestrijden door buitenlandse geldstromen naar islamitische instellingen te verbieden.

(ANP), http://politiek.tpo.nl/2017/11/16/leefbaar-rotterdam-wil-ambtenaren-meeluisteren-moskee/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

https://aquariuspolitiek.wordpress.com/2017/11/16/leefbaar-rotterdam-wil-dat-ambtenaren-meeluisteren-in-moskee/