Tags

PSV-coach Phillip Cocu had donderdagavond allesbehalve genoten van zijn ploeg, die pas na verlenging afrekenen met Jupiler League-hekkensluiter FC Volendam (0-2).

“Dat het moeizaam was vanavond, lag ook aan Volendam”, aldus de trainer bij FOX Sports. “Zij gaven heel weinig ruimte weg en hielden het heel compact. We waren in de eerste helft niet in staat om tot veel kansen te komen. Ik moet ook wel zeggen dat de keeper van Volendam (Hobie Verhulst, red.) er een paar ballen uit hield. Dat was sneu voor ons, want we wilden de klus in negentig minuten klaren. Dat is ons niet gelukt.”

Dit tekent alleen maar het gebrek aan kwaliteit en mentaliteit in de eredivisie. Het feit dat de koploper zoveel moeite heeft van een lagere divisieteam te winnen zegt genoeg. Ook ‘Zij gaven heel weinig ruimte weg en hielden het heel compact’ is gewoon beschamend: er is iets fundamenteels mis met ons voetbal.

Lees ook op Telesport.nl:- PSV ontsnapt in verlenging aan bekerblamage- De Jong onder indruk van Volendam-goalie

Marco van Ginkel bevrijdde PSV in de verlenging alsnog met een fraaie omhaal. “Uiteindelijk was het een fantastische goal van Marco. Daardoor wonnen we en daar gaat het uiteindelijk om”, aldus Cocu, die vond dat een aantal spelers hun niveau niet haalde. “Ik noem geen namen, dat doe ik wel intern. Als het aan de instelling ligt, is dat een slechte zaak. Of ik denk dat het daaraan ligt? Nou, dat gaat ik nog wel even met ze bespreken…”

Natuurlijk ligt dat aan de instelling, die lijkt ergens op en dat geldt voor de hele eredivisietop en niet alleen de top 3. Om de huilen zo slecht.

https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/cocu-twijfelt-aan-instelling-psvers/ar-AAu5TDp?li=AA54yk&ocid=spartanntp