Tags

,

Het lijkt haast een script van een sciencefictionfilm, maar dit land gaat vóór het einde van het jaar al zijn burgers, expats en reizigers verplichten om een DNA monster af te geven … Wie weigert, komt er niet in. Reis jij binnenkort deze kant op? En zou jij het überhaupt doen?

Herken jij deze hoofdstad vanuit de lucht? (Foto: Defence Images, Flickr)

Goed, Koeweit is nu niet bepaald ’s werelds meest toeristische bestemming. Maar je kunt wel degelijk aan deze maatregel onderworpen worden. Bijvoorbeeld als je tijdens een lange overstap op weg naar Zuidoost-Azië het land wilt gaan verkennen. De maatregel is nodig, zo laat de regering weten, om criminaliteit en terrorisme in het golfstaatje tegen te gaan. De regering belooft tevens de data níét te gebruiken voor afstammingsonderzoek, medische en genealogische factoren of inbreuk op de privacy. Goed om te weten: als jij op doorreis bent en op de luchthaven blijft, hoef je géén bloed of speeksel af te geven.

Criminaliteit…ala, zou kunnen maar terrorisme hou je hiermee niet tegen. Aanstaande terroristen staan niet in databestanden en als een aanslag gepleegd is, dan is het per definitie te laat. Kan er alleen nog bevestigd worden dat onder er een DNA-spoor gevonden is… Maar misschien ben ik te naïef … en werkt het wel.

http://www.msn.com/nl-nl/reizen/nieuws/dit-land-eist-je-dna-bij-binnenkomst-zou-jij-het-geven/ar-AAshUIG?li=BBDNU8x&ocid=spartanntp