Tags

,

‘Islam valt niet onder godsdienstvrijheid’© Copyright ANP 2017 ‘Islam valt niet onder godsdienstvrijheid’

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders wil in de wet vastgelegd hebben dat de islam geen godsdienst is maar een volgens hem ,,totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie.”

Wilders vergist zich in het onderscheid tussen enerzijds godsdienst/religie en anderzijds mening(svorming) en ideologie. Wat hij volgens dit persbericht beweert is immers zijn persoonlijke mening – dat door zijn aanhangers gedeeld wordt – en dat kan dus nooit worden omgezet in een wet(svoorstel).

En gelet op de mondiale omvang van de islam als godsdienst, is het echt van de bot gerukt om te beweren dat die godsdienst géén godsdienst is. Ik ben wel benieuwd wat een advocaat of een rechter van deze situatie zal zeggen… ik noem de theologie als academische faculteit niet, omdat daar natuurlijk geen twijfel bestaat over de islam als godsdienst en dus valt dat antwoord wel direct te voorspellen. Maar onze Geert heeft weer wat gevonden om het publiek mee bezig te houden.

Wilders zegt dat in een interview met De Telegraaf. Hoe dat juridisch geregeld moet worden zegt hij ,,niet te weten, maar het is zeker de moeite waard om dat te gaan bestuderen”, zegt hij.

Wilders zegt dat ,,tijdens de regeerperiode van het kabinet Rutte II er 100.000 moslims zijn bijgekomen in Nederland. Dat zijn niet allemaal terroristen of foute mensen, maar het is wel 100.000 keer islam wat Nederland binnenkomt.”

Op de vraag of hij de islam in Nederland wil verbieden antwoordt Wilders: ,,Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden.”.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/islam-valt-niet-onder-godsdienstvrijheid/ar-AArZScC?ocid=spartanntp

Advertisements