Tags

Nederland heeft een nieuw dieptepunt bereikt op de FIFA-wereldranglijst. Zonder te spelen is Oranje afgezakt naar 36ste plaats. Brazilië heeft Duitsland na één maand weer van de troon gestoten op de mondiale ranking.

Nederland bivakkeerde de laatste maanden al op de 32ste en de 31ste plaats en is nu opnieuw vier plaatsen gekelderd. Nooit eerder stond de nummer drie van het WK van drie jaar geleden zo laag op de FIFA-lijst. Oranje is gepasseerd door de Verenigde Staten, dat door de Gold Cup-winst negen plaatsen steeg naar plek 26, en Kameroen (35ste). Turkije (33ste) en Tunesië (34ste) behielden hun posities.

Met 734 punten is Nederland inmiddels ver verwijderd van de mondiale top. Daarin vonden deze maand de nodige verschuivingen plaats. Zo staat Brazilië weer bovenaan en stegen Zwitserland en Polen naar respectievelijk de vierde en de vijfde plaats, hun hoogste noteringen ooit. Het gaat ten koste van Europees kampioen Portugal (nu zesde), terwijl Oranje-opponent Frankrijk door België is verwezen naar de tiende plaats.

Zo ruim verwijderd dat er alleen maar consequent gewonnen moet worden bij iedere volgende interland. Onmogelijk dus en Oranje wordt in de toekomst alleen nog maar gerepresenteerd door de Leeuwinnen. Want aan de mannen ergert zich iedereen. Dat gaat pas na een volgende generatie weer goedkomen.

http://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/nederland-bereikt-nieuw-dieptepunt-op-fifa-wereldranglijst/ar-AApO4U2?li=AAazPsO&ocid=spartanntp

 

Advertisements