Tags

DEN HAAG –  Nu de druk op de PvdA groeit om aan te schuiven bij de formatiegesprekken, voelt de partij zich nog altijd niet geroepen om deel te nemen aan een nieuw kabinet.

,,Heel veel partijen sluiten andere uit. Het worden er steeds meer. Maar wij sluiten onszelf uit.” Dat zegt demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem maandag in het FD.

Dijsselbloem stelt het belang van de partij voorlopig boven het belang van het land. ,,Dat hebben we de afgelopen jaren al gedaan, het land gered. Maar nu gaan we de partij redden. Jullie zijn aan het verkeerde adres”, zegt de PvdA’er.

Dit is een zinloze opmerking van Dijsselbloem.

Ook laat Dijsselbloem tegenover de krant weten dat hij niet blijft als minister. ,,Het is ondenkbaar dat ik in een rechts kabinet ga zitten”, zegt hij stellig.

Linkse en rechtse kabinetten bestaan niet meer. We moeten dus voortaan voor de Franse oplossing van Macron kiezen: per definitie een mix van rechts en links, om niet in de aloude dogmatiek van links/rechts te vervallen. Mochten er toch nieuwe verkiezingen komen vanwege de huidige patstelling dan zou wel eens een meerderheid niet aan de stembus kunnen gaan uit wraak voor dit Haagse gedoe. Stem dus niet dit najaar!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28257570/__Dijsselbloem__Wij_sluiten_onszelf_uit__.html?utm_source=telegraaf-gesprekvandedag&utm_medium=email&utm_campaign=20170529091504_gesprekvandedag&utm_content=telegraaf_gesprekvandedag&utm_term=&EMAIL_SK=SK952730