Tags

,

Stelling: Jeroen Dijsselbloem heeft als eurogroepvoorzitter te maken gekregen met een nu zichtbare opstand van het blok van Zuidelijke lidstaten tegenover het saneringsbeleid, resp. crisisbeleid om de euro weer gezond te maken binnen de gehele EU vanwege de EMU-richtlijnen en dat die opstand zich nu collectief manifesteert via het EP op het hoofd van Jut Dijsselbloem. Tegen dit wolvengebrul van parlementariërs is geen kruid tegen opgewassen.

Met andere woorden, het is het EP zelf dat in opstand komt tegen de regelgeving die de Europese Raad en de Commissie in de loop der jaren heeft vastgesteld en dat betekent ook dat het EP nu de eurogroep belemmert om het officieel vastgestelde beleid uit te voeren. Dit parlement verdient de status van vlaggendrager of vlaggenschip van de unie niet meer vanwege het gebrek aan objectieve controle op de uitvoerende macht door de Commissie zelf. Als het Parlement het werk van de Commissie via de eurogroep zo gaat blokkeren, dat de voorzitter van de eurogroep geen fatsoenlijk – hoe ongelukkig sommige woorden ook gekozen waren – maar dat daarom het EP zich zo gestoken voelt, dat dat orgaan zich als een collectieve groep hyena’s op de voorzitter gestort hebben, dan klopt er iets heel fundamenteels niet in de trias politicastructuur van de Unie zelf. Dit is beschamend en grenzend aan een bananenrepubliek, de EU onwaardig. Het is dus een grof schandaal dat nu plaatsvindt in het collectief benevelde en hysterische parlement.

Deze (eerste) effectieve eurogroepvoorzitter wordt dus het werk onmogelijk gemaakt door een op hol geslagen Parlement en dat betekent ook dat er geen behoorlijk interview meer kan worden afgenomen en dat Dijsselbloem zichzelf nu permanent moet gaan censureren. Dit is de wereld op z’n kop.

Dijsselbloem houdt poot stijf over drank en vrouwen (Jeroen Segenhout en Rik Winkel, In het nieuws/fd, 5 april)

‘Woordkeuze is persoonlijk en ook hoe die wordt begrepen’

Deze uitspraak is kortom de enige waarheid en wijsheid die in dit gedoe is uitgesproken. Afkomstig dus uit de mond van Dijsselbloem zelf. En de Duitse mvF Wolfgang Schäuble steunt hem dus terecht.

https://fd.nl/economie-politiek/1195437/dijsselbloem-houdt-voet-stijf-over-drank-en-vrouwen

Advertisements