Tags

Kuzu noemde die uitlatingen in het programma Pauw “onjuist” en “heel vervelend. Dit raakt mij.”

De fractieleider van Denk erkende op het hoogtepunt van de diplomatieke aanvaring tussen Nederland en Turkije mediaoptredens af te zeggen omdat hij geen trek had in vragen daarover.

Hij beklaagde zich donderdagavond dat Denk voortdurend ter verantwoording wordt geroepen over wat er in Turkije gebeurt. “Elke keer de vragen op basis van je achtergrond, daar word je op een gegeven moment moe van”, aldus Kuzu.

Als Kamerlid Kuzu direct heldere en duidelijke uitspraken doet die het Nederlandse staatsburgerschap waardig zijn, dan wordt hij ook niet lastig gevallen door ‘vragen over zijn achtergrond’. Maar nu lijkt dat begrip en inzicht in de Nederlandse logica tot hem te zijn doorgedrongen, hoewel hij gisteren na de installatie van de nieuwe Kamer, tot tweemaal toe in de fout ging (geen steun voor een motie over Turkije en een vraag aan de MP met accent op de gearresteerde Turkse diplomaten).

Bekijk ook ‘Zeurende DENK-leden blijven staan’ van De Telegraaf:

Zeurende Denk-leden protesteren wordt na deze advertentie afgespeeld – 00:11

Slotdebat

Hij liet daarom onder meer verstek gaan bij het slotdebat voor de verkiezingen en bedankte voor televisieoptredens.

DENK kreeg de afgelopen weken veel kritiek omdat de partij niet genoeg afstand zou nemen van rabiate uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Ook zou zij vragen daarover ontlopen.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/denk-voorman-kuzu-noemt-uitspraken-erdogan-onjuist/ar-BByFxNx?li=AAazPsO&ocid=spartanntp

Advertisements