Tags

,

Terwijl een man zonder politieke ervaring, zonder ideologie, zonder partijapparaat, zonder tegenspraak en zonder veel fatsoen de voorbije week werd ingezworen als president van de VS, barstte in ons land de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in alle hevigheid los. De inzet? Het is “met zijn allen tegen Mark Rutte en Geert Wilders”, zo schreef Thijs Niemantsverdriet.

Met z’n allen tegen Mark Rutte en Geert Wilders

Deze tekst gaat over de Nederlandse politiek, maar via ‘NRC Gespreksstof: De week waarin de campagne voor de Nederlandse verkiezingen losbarstte’ kwam ik deze briljante samenvattende slagzin over de installatie van Donald Trump als president van de VS tegen en die wil ik om historische redenen op deze plek vaststellen of afwachting van het moment dat duidelijk wordt dat deze ‘apolitieke’ persoon geschikt, dan wel bewezen ongeschikt is voor dat ambt. Daarom ook geen tweet de ether in, omdat deze blog als voorlopige aantekening moet worden beschouwd.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/15/met-zn-allen-tegen-mark-rutte-en-geert-wilders-6220960-a1541382?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=Gespreksstof&utm_content=&utm_term=20170122

Advertisements