Tags

, ,

Vrijspraak of veroordeling, democratie is de verliezer (John Jansen van Galen, het hoogste woord/Het Parool, 5 december)

Rechtszaak Wilders: Debat over beoogde ‘regeling’ is uitgebleven.

# Als Geert Wilders komende vrijdag wordt veroordeeld, gebeurt dat op een grondslag die niet in de Nederlandse wet voorkomt. Groepsbelediging of het aanzetten tot haat en discriminatie is volgens artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht alleen strafbaar als dat betrekking heeft op a) het ras, b) de godsdienst, c) handicaps, d) de seksuele voorkeur en e) het geslacht van een groep mensen.

Deze ziekmakende openingszin(en) maken al dat ik geen zin heb het hele betoog te lezen, omdat het een vaktechnisch, want juridisch betoog is en niet naar de geest van de wet. Wilders schoffeert jaar in jaar uit minderheden in ons land en gaat steeds tot het gaatje en daarom is het terecht dat het OM deze rechtszaak heeft doorgezet, want er moet duidelijkheid ontstaan, die er nu niet is. De Kamer heeft deze kwestie ook niet durven aan te pakken, want ieder debat eindigt in dezelfde woordenstroom van de PVV’er die ieder ordelijk verloop van het debat onmogelijk maakt. Wilders maniakale gekte heeft niets met een inhoudelijk gedegen parlementair techniek te maken, want alleen maar demagogisch. Het parlement onwaardig, maar ‘alles moet kunnen in deze tijd’. Dat journalist Jansen van Galen hem dus op technische grond gaat verdedigen en de democratie verliezer noemt, vind ik een gotspe en zijn onwaardig. De democratie is gelukkig sterk genoeg om deze stormen te doorstaan. Maar dan zonder onzin. Er bestaat maar één waarheid en dat is dat de Kamer zelf laf is en Spaans benauwd voor de winst in de peilingen van die simpele – oneliners – zielen.

Advertisements