Tags

, ,

Baudet @nrc #politiekhervormer #nieuwaccent? #raadsel

De vele ideeën – en vrienden – van Baudet (Wilmer Heck en Derk Stolmans, Binnenland/NRCHANDELSBLAD, 29 september)

Portret Thierry Baudet Zijn politieke programma mag dan weinig origineel en zouteloos overkomen, Thierry Baudets openbare uitingen, contacten en uitlatingen op internet zijn dat allesbehalve. Maar meent hij ook wat hij zegt?

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/28/de-vele-ideeen-en-vrienden-van-baudet-4508787-a1523858

# (…) vooralsnog een behoorlijk conventioneel programma. Een betere overheid, hervorming van de EU, betere leraren voor de klas, strenger en selectiever asiel- en immigratiebeleid – baanbrekend zijn deze posities niet te noemen.

Laat nu iedereen gedacht hebben dat Baudet een EU-hater was, maar hij blijkt dus alleen anti-euro te zijn. De indruk die Baudet via zijn publieke optredens en interviews heeft opgebouwd zijn dus niet consistent met dit programma. Geen wonder dat deze krant met een vilein oordeel komt:

# Zo lijkt Baudet, die bredere bekendheid vergaarde als een van de boegbeelden van het Oekraïnereferendum, inhoudelijk weinig toe te voegen aan het Nederlandse politieke spectrum. Hij heeft vooral zichzelf in de aanbieding.

Dit lijkt een terechte inschatting en alleen Baudet zelf kan in de komende verkiezingscampagne met een meer inhoudelijk constructieve opstelling zijn waarde als charismatische, nieuwe generatie politici gaan bewijzen. Maar met dit programma staat – lees: heeft – hij zichzelf al op achterstand gezet en of hij als rechtse Jesse Klaver hem kan verslaan is maar de vraag.