Tags

, , ,

(Buitenland/de Volkskrant online, Bewerkt door: Redactie  29 juli 2016, 08:03 – Bron: ANP)

De Amerikaanse federale recherche FBI verwacht dat honderden geradicaliseerde terroristen naar het Westen zullen trekken, als de militaire coalitie terreurgroep IS in Syrië heeft verslagen. Dat zei FBI-directeur James Comey op de Fordham University in New York tijdens een conferentie over internetveiligheid.

# ‘Op een bepaald moment komt er een ongekende uittocht van terroristen uit Syrië’, zei Comey. ‘De militaire coalitie zal er in slagen IS te verslaan, maar het gevolg zal zijn dat honderden extreem gevaarlijke mensen vluchten. Vooral naar West-Europa, maar sommigen zullen ook in Amerika uitkomen’, voorspelde hij. ‘Niet alle moordenaars van IS zullen op het slagveld omkomen.’

Vanuit het meerdimensionale wereldbeeld dat op deze website is gelanceerd[1], kan een plausibele verklaring voor deze mening van Comey als directeur van de FBI worden afgegeven. Die islamitisch geïnspireerde terroristen van IS zijn ééndimensionale mensen, die het als hun taak zien de wereld te vrijwaren van de donkerste vormen van het duivelse materialisme, dat op dit moment de wereld van de VS en West-Europa domineert. Die heidense volkeren moeten dus alle omstandigheden worden bestreden en wat kan er in deze verwarrende en complexe tijden beter dan een voorbeeld worden genomen aan de Japanse kamikaze-piloten die in de Tweede Wereldoorlog vijandelijke stellingen en oorlogsschepen hebben proberen te vernietigen door hun zelfmoordacties. De huidige islamitische zelfmoordcommando’s verschillen in niets van die kamikaze-strijders die ook vanuit hun Shintoïstische geloof werden gestimuleerd. Er is dus niets nieuws onder de zon. De strijd gaat nu tussen dogmatische gelovigen, die maatschappelijk niets te verliezen hebben tegenover hoger ontwikkelde wereldburgers, die wel iets te verliezen hebben, namelijk hun leven, en dat brengt in het Westen een chronische angst voort. De westerling, en het name de materialist, staat doodsangsten uit voor zijn eigen dood. En komt daarmee in een kwetsbare positie te verkeren. Alleen een innerlijk geloof kan hem daarvan bevrijden.

# Comey maakt een vergelijking met de totstandkoming van al-Qaida, meer dan een kwart eeuw geleden. Die beweging was toen een samenraapsel van strijders die in Afghanistan geradicaliseerd zijn in de jaren ’80 en ’90.

# Volgens The New York Times waarschuwde Comey de Amerikanen dat de aanslagen in Parijs en Brussel slechts een glimp zijn van het gevaar dat die uittocht met zich meebrengt.

We weten dus nu wat ons te wachten staat.

[1] https://aquariuspolitiek.wordpress.com/2016/07/16/het-verlangen-naar-de-verloren-stam-ofwel-de-eendimensionale-mensen-tegenover-de-twee-en-driedimensionalen-nrc-maatschappelijketransitie/