Tags

,

Duitse parlementariërs met dood bedreigd na aanval van Erdogan (Juurd Eijsvoogel, Buitenland/NRCHANDELSBLAD, 13 juni)

Armeense genocider

Turks-Duitse parlementariërs vrezen voor hun veiligheid nu de Turkse president Erdogan woedend is op de Duitse Bondsdag.

# De bedreigingen komen nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vorige week had gezegd  dat deze Bondsdagleden “verdorven bloed” hebben en een verlengstuk zouden zijn van de Koerdische terreurbeweging PKK.

Wel zo gemakkelijk om de Duitse Turken in de Bondsdag als PKK-sympathisanten aan te merken, zodat zijn ongehoorde aanval op deze Bondsdagleden nog onschuldig en militair gecamoufleerd ofwel ongemerkt zoals hij hoopte en dus zonder ‘verdachtmaking’ kon worden gelanceerd. Erdogan heeft op deze manier rechtstreeks zijn invloed doen gelden op de Duitse parlementariërs als oud-landgenoten van Erdogan, die vanzelfsprekend onschendbaar zijn. Dit is dus een ernstige schending van parlementair verkeer. Duitsers met een Turks paspoort vallen in de zienswijze van de Turkse overheid nog steeds onder dat gezag. Een Middeleeuwse zienswijze.

# In Duitsland zijn deze uitspraken opgevat als een ernstige vorm van intimidatie van leden van het nationale parlement. “Iedereen die met dreigementen probeert druk uit te oefenen op individuele volksvertegenwoordigers moet weten dat hij het hele parlement aanvalt”, verklaarde Bondsdagvoorzitter Norbert Lammert vorige week.

‘’Een ernstige vorm van intimidatie van leden van het nationale parlement’ is nog mild uitgedrukt als er sprake is van een ongehoorde ofwel schandalige beïnvloeding van een buitenlands parlement, vooral gericht op de leden met een dubbel paspoort. Hiermee wordt bewezen dat een dubbel paspoort een wangedrocht is van het Turkse sultanaat dat een Middeleeuws autocratisch regime probeert te vestigen, dat vanzelfsprekend strijdig is met de modern democratische grondslagen van de EU. Erdogans sultanaat hoort dus fundamenteel niet thuis in onze EU. Laat hem dat maar weten bij monde van de Duitse Bondskanselier die dit als een affront moet hebben ervaren. En als zij die moed niet heeft, dat Tusk als president van de Commissie.

Advertisements