Tags

, ,

Keihard (Aukje van Roessel, Column In Den Haag, De Groene Amsterdammer, 2.6.2016)

De oorzaak van alle problemen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, in handen van de VVD, is complexer dan alleen vriendjespolitiek.

Het mooi weer spelen verhult dat er fouten worden gemaakt

# Bewindspersonen die de slogan ‘keihard aanpakken’ vooraan in de mond ligt, dragen daar heel direct aan bij. Ze verdoezelen daarmee de werkelijkheid. Een politieke zonde, lijkt mij. Dat spinnen en framen door bewindslieden moet daarom keihard worden aangepakt. Door henzelf. Dit kan toch niet zo moeilijk zijn.

Winnares van de Anne Vondelingsprijs 2015, Aukje van Roessel van bovenstaande column ‘In Den Haag’ – waarvoor een hartelijke gelukwens! – heeft volledig gelijk met deze waarnemingen, waaraan overigens alle grote partijen zich schuldig aan maken (maar dat terzijde) maakt van Den Haag een halve bananenrepubliek: ‘Wie of wat is nog geloofwaardig onder de Haagse kaasstolp?  Die paradoxen van schijnheiligheid – in tegenstelling tot de corruptie in andere landen; dat is het enige verschil – maken ook dat het gezag van onze politici nagenoeg nihil is geworden en zienderogen slinkt tot het nulpunt. We kunnen dus binnen enkele jaren een nieuw politiek bestel tegemoet zien. Dat veranderingsproces zal weer prachtig door Aukje kunnen worden beschreven! Geniet van je prijs!!