Tags

, ,

Illusionist Draghi tovert de economische sores niet weg. En we kunnen wel massaal in zijn illusies geloven, daarmee is de zinsbegoocheling nog geen werkelijkheid. Met de geldpers wordt louter tijd gekocht. Maar als die tijd niet wordt gebruikt voor het opschonen van bankbalansen, voor het versterken van de economie, voor het wegwerken van schulden, dan helpt het allemaal niets. Ondertussen zijn alle financiële verhoudingen verstoord. De rekening krijgen we zeker gepresenteerd, alleen een beetje later en een beetje hoger.

[bron: Column Martin Visser, ‘Illusionist Draghi’ in De Financiële Telegraaf van vandaag: http://www.telegraaf.nl/premium/dft/dftavond/25221456/__Column__Illusionist_Draghi__.html?utm_source=dft-nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=20160217195503_dftavond&utm_content=dft_avond&utm_term=]

De rekening krijgen we als belastingbetalers gepresenteerd? Maar dan mondiaal, want overal wordt deze methode toegepast. Gedeelde smart is de halve smart, zoals het spreekwoord luidt en dat is toch volkswijsheid?