Tags

, ,

Een aubade als blijk van de grootste waardering aan de afgetreden president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling, die de Rekenkamer heeft gemoderniseerd maar ook bruikbaar maakte voor de burger.

Zij heeft méér gedaan voor de samenleving dan generaties van politici in de afgelopen drie decennia. Het was het grootste genoegen om in de afgelopen weken vele interviews van haar in de kranten te lezen. Wat een visie, inhoudelijke inzichten en overzicht op de samenleving. Gelukkig dat haar talent niet verloren ging door een langdurig verblijf in de Kamer zelf, maar benut kon worden in de Rekenkamer. Met deze geestkracht van Saskia naast Diederik zou de PvdA uit de huidige dip komen.

In reactie op de krantenkop: Liet zij toe dat de politiek haar ‘soms’ negeerde? Neen. de politiek heeft dat sinds mensenheugenis gedaan omdat kritiek de politiek nooit uitkwam. De wijsneuzen zitten namelijk in de Kamer, maar zij zijn ziende blind.

http://fd.nl/economie-politiek/1105780/stuiveling-moderniseerde-de-rekenkamer-doch-liet-toe-dat-politiek-haar-soms-negeert