Tags

Stop met subsidiëren van softdrugs (Gerrit Hartholt en Henk Siersma, opinie/Trouw, 31 mei)

De overheid moet cannabisketen transparant maken en de kwaliteit van de wiet controleren.

‘Als Nederland de cannabisketen op deze manier organiseert, kunnen blowers veilig blijven roken, is het rustig op straat en kunnen de criminele wietplantages eindelijk met succes worden aangepakt. Een transparante cannabisketen levert de schatkist ook nog eens vele honderden miljoenen euro’s op en bevordert de volksgezondheid en openbare orde.

‘Het beleid van de afgelopen tien jaar, waarvoor ook het CDA verantwoordelijk was, heeft weinig opgeleverd. De straathandel is toegenomen en criminelen hebben veel geld verdiend. Daarom moet het roer om en stellen wij voor de achterdeur van de coffeeshop op een transparante en controleerbare wijze te reguleren en hierop met voldoende capaciteit te handhaven. Met 29 CDA-leden roepen wij onze partij tijdens het congres van dit weekeinde dan ook op hierin verantwoordelijkheid te nemen.

‘Dat wij niet alleen staan, blijkt wel uit de beleidswijziging die de gemeenteraadsfracties van het CDA van Roermond, Heerlen, Venlo en Maastricht hebben ingezet. Zij stemden eerder dit jaar al in met een onderzoek naar het reguleren van de achterdeur van coffeeshops in hun gemeente.’

Bravo, het eerste schaap is over de dam…